penat

Filed under: by: Kuih Tepung

life is just......

hidup aku ni bukannya perfect, aku try to be perfect but in the end i will lost to my own self.

penat jugak hidup asik memikirkan orang

jangan mengeluh nanti Tuhan amik balik semuanya lagi tak best

cuma, sebagai manusia biasa memang penat

stress out

stress out

damn fucking stress out

aku dah jauh dari Tuhan agaknya

dulu susah juga nak stress out camni

tapi bila kita mula byk terlibat dengan manusia lain maka setiap gerak geri kita ada kesannya

adakah aku perlu kepada seorang teman yang boleh catch up dengan pemikiran aku yang terlalu panjang

penat juga menyimpan segalanya dalam hati

rakan2 kata aku ni kedekut

ada yang kata aku ni tak betul

kadang2, bukan.....selalunya memang aku ni tak terdaya nak melayan kerenah semua jenis manusia

aku rasa lebih baik biarkan saja

penatlah

penat

penat

dan penat



wah lamanya tak update!

Filed under: by: Kuih Tepung

hi frens (ada lg ke yg folo blog ni huhuhuhu...)

neway, sori la pasal lama giler tak update, aku benti keje, pastu set up my own company tu yg byk mkn masa n tenaga n idea n errrr nape blog ojie dah jd invited readers je dan aku tak diinvite sampai hati ko ojie huhuhu

so, sekarang aku berada di dalam kapal aku sendiri lah, tak naik kapal org lg dan ye kapal aku ni mmg tgh dibuat so belum boleh belayar lagi, by next month kot baru bole start masuk laut ni tgh test kat sungai Klang dulu

abg Yosh dah tunang, tahniah walopun ada babi semen aku pun tak paham nape ada menda tu kat majlis dia hehehhe


bile dah start kayuh sendiri ni baru la nampak byk giler keje dan duit yg harus dipakai, aku igt mcm senang je terus bole buat sales ohh rupa2 nya tidak kena wat mcm2 benda contohnya product checking, stock counting, pricing, marketing etc etc bla bla


kita dah dpt PM baru Najib namanya


ketua Pemuda pun baru Khairy namanya hohohohohoho


eh eh ni bukan blog politik nnt kena report polis aku tak nak masuk jail, baik mari teruskan dgn agenda aku


kalo ada org baca lg blog ni, aku nak tanya dlm byk2 lagu, lagu jenis apa yg korang dgr sekali je terus suka

jgn la jawab lagu sedap haihhhhh, jawab dlm jenis genre la mcm rock ke R&B ke hip hop ke

ok tolong jawab ye, ni pun part of my market research gak hihihih


XOXO

nnt aku update lg yo

2009 here i come!

Filed under: by: Kuih Tepung

REBELISTIK

tahun 2009 akan menjadi lebih rebelistik pada aku. apa itu REBELISTIK? ianya adalah REBEL + REALISTIC. so kita akan lebih rebel tp biarlah realistic taklah rebel mengarut ok.

bercakap pasal rebel atau suka melawan ni aku mmg ada satu perangai sikit la. mmg aku rebel tp in the very subtle way. contoh kalo aku nak pg disco aku pg la walopun mak aku tak pernah ckp tak boleh tp mmg la takbole kan tp aku nak pg juga pasal nak dgr lagu dipasang tahap kuat gaban gile. bile aku pasang kuat camtu mesti la mak aku mara pasal pening kepala dia dgr lagu aku gedish-gedish- dub- dub- tap belum pasang lagu Kill Em All Metallica lagi macam haram hahaha

lagi contoh beli keta. masa aku nak beli aku dah set nak beli keta sport. tp semua org ckp takleh nnt mahal nak maintain. so survey punya survey akhirnya jumpa la satu keta yg ala2 sport tp oklah. pastu org tanya nape tak beli keta X? kan lebih besar harge plak tak jauh beza. KAN AKU DAH CKP AKU NAK KETA ALA2 SPORT! suka aku la

lagi contoh girlfriend. aku hanya nak yg cantik saja walopun ramai gadis yg tak berapa cantik minat kat aku (HAHAHAHHAHA cam haram perasan).

so in the end aku akan pg club naik keta ala2 sport bersama gfren cantik.

ha REBEL tak aku?

hahahahahahha

ok enuf2

so esok taun baru 2009 dan aku harap hidup aku akan lebih mencabar, jumpa org baru dan org baru ni harap2 Dato'2 Tan Sri2 dan CEO2 la. hihihihi

selamat tahun baru kepada semua kawan2 di blog. kenangan lama jgn dikenang, ciptalah kenangan baru

p/s - smlm berita jam 11 kat TV1 berakhir dgn pembaca berita beri pepatah ni

"Lebih baik berkawan dengan orang bebal dari bergaduh dengan orang berakal"

camne tuh?

hoi! mulut cam harammmmmmmm!!!

Filed under: by: Kuih Tepung

aku keje kat opis yg penuh dgn pompuan

dan pompuan2 ni mempunyai mulut yg sgt macam haram jadah

aku kadang2 rasa nak terajang je sekor2, tp kang aku buat camtu dowang ckp aku pembuli wanita plak

secretary aku pompuan, mulut dia mmg kalo ada title Goddes of Mulut Lancang atau shortformnye Gomucang mmg dia plg layak. dia igt opis ni bapak dia punya. kalo aku dtg lambat sikit say 9.30 sibok tanya nape dtg lambat. tp kalo dia dtg lambat nak mampos say 10.00 rilek je wat tak tau

jiran2 meja aku keje juge semunya pompuan. yg lelaki jauh sikit. bile telah dikelilingi pompuan2 yg dah la tak cun mulut cam haram plak membuatkan aku tensen hari2 dtg keje

aku pun tak paham apa la yg didengki sgt ngan aku

korang tau la kan lelaki kalo wat keje kat mulut senyap je,tangan je la bergerak. end of the day keje aku siap la. tp pompuan2 ni bila wat keje tgn bergerak ngan mulut bergerak so bile nak abis keje?

bile nampak aku mcm rilek je semua org igt aku takde keje dtg opis

kepala hotak korang. aku bawak masuk opis fee rm100 ribu lebih okkkkkkkk. project ni dahla aku handle sorang2 plak tu

dorang ni mmg giler. aku mmg benci

tu la pasal aku nak resign. tak tahan ngan mulut2 mcm haram dowang ni

fuhhh hidup mmg penuh tekanan

dulu masa ramai lelaki rilek je. errr mana la lelaki2 ni tak mintak keje kat opis bos aku ni?

sori la aku bukan gender discrimination, cuma nyampah ngan opismate aku ni je


fuhhhhh

peghhhhh

Filed under: by: Kuih Tepung

perghhh lama tak update blog. sori la beb, aku ngah sibuk giler la susun strategi. pasal dah confirm next early Feb 09 aku akan letak surat resign. pastu notice 2 bulan, by May 09 aku akan mulakan company aku. focus focus focus!

pada membe2 yg salu singgah thanx man & woman!

duit simpanan aku masih tak cukup, tu tgh struggle giler cube kumpulkan at least 6 month expenses. perghhh giler ni nnt kena hidup tertekan selama at least 2 tahun beb.

tapi aku percaya, rezeki Tuhan yg bagi. kita cari je la kat muka bumi ni, InsyaAllah ada hak masing2.

sempena umur aku masih muda ni baik aku strike, kalo nak tunggu dah kerepot, susah sikit la kot...

ok nnt aku update lg ye, sori kengkawan! walo camne pun aku ttp folo u all nyer blog wo!

miss u guys!

in pursuit of happiness, dalam mengejar kebahagiaan

Filed under: by: Kuih Tepung

smlm aku tgk citer in pursuit of happiness kat astro, pelakon dia Will Smith sama anak dia kalo tak silap

giler mental citer tu, psycho betul....

dalam hal mengejar kejayaan, watak will smith telah tersalah beli business, dan mengakibatkan keluarga dia bangkrap selama berbulan-bulan

mula2 wife dia mcm happy, rasa mcm nak kaya

tp bila dah start muflis, wife dia mcm tensen plak....takleh bla

tp smith tetap percaya pd kejayaan yg pasti akan datang....kalo korang tgk watak dia mmg keras hati, bangkrap pun bangkrap la janji kaya satu hari nnt

and as expected, wife dia tensen giler tinggalkan dia dan anak dia..huhu sedih siollll

satu pertanyaan mengubah hidup smith, dia terlihat satu mamat ni parking keta ferrari depan bangunan, selamba je dia tanya mamat tu "apa kerja ko?"

mamat tu jawab "stock brocker"

lantas smith terus tanpa malu minta keje kat situ...dan setelah susah payah selama 6 bulan jd internship je tanpa gaji, dia diterima keje...dan the rest history --------> beberapa taun lepas tu dia bukak firm saham dia sendiri dan jd millionaire


dalam citer tu, sama mcm citer true story succesfull person yg len, semuanya bermula susah giler nak mampus spai bangkrap, dan akhirnye berjaya....

cuma apa yg aku nak cungkilkan bagaimana setiap cerita itu jugalah akan mengisahkan tentang wife masing2 yg tak sanggup tahan hidup susah bersama dan tinggalkan mereka keseorangan disaat perlukan sokongan

ko bacalah apa saja cerita kisah kejayaan mamat2 billionaire pasti ada terselit pasal menda tu

adakah wanita hanya mahukan kesenangan, tp bile suami susah giler mesti ditinggalkan?


p/s - ojie, ko wajib jawab niii hehehehehe

hantu

Filed under: by: Kuih Tepung

membe aku baru pindah umah, sumwhere bukit jelutong, kawasan baru la

dia citer kawasan umah dia ada hantu

salu kalo aku dgr citer hantu dr bebudak sekolah asrama je, mcm citer yosh tu hantu kepala anjing takleh bla hahahaha

tp biler membe aku citer dia kena kaco lg smlm mcm real plak jadinye

kisah nye camni, membe aku ni dia tinggal sowang kat umah teres dua tingkat tuh

ada satu mlm tu dia sesowang pastu dia nampak mcm kelibat lalu, perghhhh

dan lg bes dia punya ultimatum, bile hantu tu berdiri sebelah dia time dia tgh solat isyak....perghhhhhhhhh giler scary! membe aku terus lari tak pandang belakang pg umah jiran depan

hantu tu plak membe aku citer cantik dowh, gadis pkai serba putih...huhuuhuhuh

dah seminggu hantu tu kaco kawasan tuh, dan dah ada jiran yg pindah umah

membe aku tido umah membe dia skrg...giler dia cuak dowh


so kalo nak beli umah, beli la umah kawasan org dah ramai, jgn jd cam membe aku beli kawasan baru takde org...kesian dia


salu kalo dgr citer bebudak sekolah asrama takla aku cuak sgt, gelak ada lg...

tp biler membe dah koje2 ni citer mmg real...aduh giler cuak nak tinggal sesowang kat umah