2009 here i come!

Filed under: by: Kuih Tepung

REBELISTIK

tahun 2009 akan menjadi lebih rebelistik pada aku. apa itu REBELISTIK? ianya adalah REBEL + REALISTIC. so kita akan lebih rebel tp biarlah realistic taklah rebel mengarut ok.

bercakap pasal rebel atau suka melawan ni aku mmg ada satu perangai sikit la. mmg aku rebel tp in the very subtle way. contoh kalo aku nak pg disco aku pg la walopun mak aku tak pernah ckp tak boleh tp mmg la takbole kan tp aku nak pg juga pasal nak dgr lagu dipasang tahap kuat gaban gile. bile aku pasang kuat camtu mesti la mak aku mara pasal pening kepala dia dgr lagu aku gedish-gedish- dub- dub- tap belum pasang lagu Kill Em All Metallica lagi macam haram hahaha

lagi contoh beli keta. masa aku nak beli aku dah set nak beli keta sport. tp semua org ckp takleh nnt mahal nak maintain. so survey punya survey akhirnya jumpa la satu keta yg ala2 sport tp oklah. pastu org tanya nape tak beli keta X? kan lebih besar harge plak tak jauh beza. KAN AKU DAH CKP AKU NAK KETA ALA2 SPORT! suka aku la

lagi contoh girlfriend. aku hanya nak yg cantik saja walopun ramai gadis yg tak berapa cantik minat kat aku (HAHAHAHHAHA cam haram perasan).

so in the end aku akan pg club naik keta ala2 sport bersama gfren cantik.

ha REBEL tak aku?

hahahahahahha

ok enuf2

so esok taun baru 2009 dan aku harap hidup aku akan lebih mencabar, jumpa org baru dan org baru ni harap2 Dato'2 Tan Sri2 dan CEO2 la. hihihihi

selamat tahun baru kepada semua kawan2 di blog. kenangan lama jgn dikenang, ciptalah kenangan baru

p/s - smlm berita jam 11 kat TV1 berakhir dgn pembaca berita beri pepatah ni

"Lebih baik berkawan dengan orang bebal dari bergaduh dengan orang berakal"

camne tuh?

hoi! mulut cam harammmmmmmm!!!

Filed under: by: Kuih Tepung

aku keje kat opis yg penuh dgn pompuan

dan pompuan2 ni mempunyai mulut yg sgt macam haram jadah

aku kadang2 rasa nak terajang je sekor2, tp kang aku buat camtu dowang ckp aku pembuli wanita plak

secretary aku pompuan, mulut dia mmg kalo ada title Goddes of Mulut Lancang atau shortformnye Gomucang mmg dia plg layak. dia igt opis ni bapak dia punya. kalo aku dtg lambat sikit say 9.30 sibok tanya nape dtg lambat. tp kalo dia dtg lambat nak mampos say 10.00 rilek je wat tak tau

jiran2 meja aku keje juge semunya pompuan. yg lelaki jauh sikit. bile telah dikelilingi pompuan2 yg dah la tak cun mulut cam haram plak membuatkan aku tensen hari2 dtg keje

aku pun tak paham apa la yg didengki sgt ngan aku

korang tau la kan lelaki kalo wat keje kat mulut senyap je,tangan je la bergerak. end of the day keje aku siap la. tp pompuan2 ni bila wat keje tgn bergerak ngan mulut bergerak so bile nak abis keje?

bile nampak aku mcm rilek je semua org igt aku takde keje dtg opis

kepala hotak korang. aku bawak masuk opis fee rm100 ribu lebih okkkkkkkk. project ni dahla aku handle sorang2 plak tu

dorang ni mmg giler. aku mmg benci

tu la pasal aku nak resign. tak tahan ngan mulut2 mcm haram dowang ni

fuhhh hidup mmg penuh tekanan

dulu masa ramai lelaki rilek je. errr mana la lelaki2 ni tak mintak keje kat opis bos aku ni?

sori la aku bukan gender discrimination, cuma nyampah ngan opismate aku ni je


fuhhhhh

peghhhhh

Filed under: by: Kuih Tepung

perghhh lama tak update blog. sori la beb, aku ngah sibuk giler la susun strategi. pasal dah confirm next early Feb 09 aku akan letak surat resign. pastu notice 2 bulan, by May 09 aku akan mulakan company aku. focus focus focus!

pada membe2 yg salu singgah thanx man & woman!

duit simpanan aku masih tak cukup, tu tgh struggle giler cube kumpulkan at least 6 month expenses. perghhh giler ni nnt kena hidup tertekan selama at least 2 tahun beb.

tapi aku percaya, rezeki Tuhan yg bagi. kita cari je la kat muka bumi ni, InsyaAllah ada hak masing2.

sempena umur aku masih muda ni baik aku strike, kalo nak tunggu dah kerepot, susah sikit la kot...

ok nnt aku update lg ye, sori kengkawan! walo camne pun aku ttp folo u all nyer blog wo!

miss u guys!

in pursuit of happiness, dalam mengejar kebahagiaan

Filed under: by: Kuih Tepung

smlm aku tgk citer in pursuit of happiness kat astro, pelakon dia Will Smith sama anak dia kalo tak silap

giler mental citer tu, psycho betul....

dalam hal mengejar kejayaan, watak will smith telah tersalah beli business, dan mengakibatkan keluarga dia bangkrap selama berbulan-bulan

mula2 wife dia mcm happy, rasa mcm nak kaya

tp bila dah start muflis, wife dia mcm tensen plak....takleh bla

tp smith tetap percaya pd kejayaan yg pasti akan datang....kalo korang tgk watak dia mmg keras hati, bangkrap pun bangkrap la janji kaya satu hari nnt

and as expected, wife dia tensen giler tinggalkan dia dan anak dia..huhu sedih siollll

satu pertanyaan mengubah hidup smith, dia terlihat satu mamat ni parking keta ferrari depan bangunan, selamba je dia tanya mamat tu "apa kerja ko?"

mamat tu jawab "stock brocker"

lantas smith terus tanpa malu minta keje kat situ...dan setelah susah payah selama 6 bulan jd internship je tanpa gaji, dia diterima keje...dan the rest history --------> beberapa taun lepas tu dia bukak firm saham dia sendiri dan jd millionaire


dalam citer tu, sama mcm citer true story succesfull person yg len, semuanya bermula susah giler nak mampus spai bangkrap, dan akhirnye berjaya....

cuma apa yg aku nak cungkilkan bagaimana setiap cerita itu jugalah akan mengisahkan tentang wife masing2 yg tak sanggup tahan hidup susah bersama dan tinggalkan mereka keseorangan disaat perlukan sokongan

ko bacalah apa saja cerita kisah kejayaan mamat2 billionaire pasti ada terselit pasal menda tu

adakah wanita hanya mahukan kesenangan, tp bile suami susah giler mesti ditinggalkan?


p/s - ojie, ko wajib jawab niii hehehehehe

hantu

Filed under: by: Kuih Tepung

membe aku baru pindah umah, sumwhere bukit jelutong, kawasan baru la

dia citer kawasan umah dia ada hantu

salu kalo aku dgr citer hantu dr bebudak sekolah asrama je, mcm citer yosh tu hantu kepala anjing takleh bla hahahaha

tp biler membe aku citer dia kena kaco lg smlm mcm real plak jadinye

kisah nye camni, membe aku ni dia tinggal sowang kat umah teres dua tingkat tuh

ada satu mlm tu dia sesowang pastu dia nampak mcm kelibat lalu, perghhhh

dan lg bes dia punya ultimatum, bile hantu tu berdiri sebelah dia time dia tgh solat isyak....perghhhhhhhhh giler scary! membe aku terus lari tak pandang belakang pg umah jiran depan

hantu tu plak membe aku citer cantik dowh, gadis pkai serba putih...huhuuhuhuh

dah seminggu hantu tu kaco kawasan tuh, dan dah ada jiran yg pindah umah

membe aku tido umah membe dia skrg...giler dia cuak dowh


so kalo nak beli umah, beli la umah kawasan org dah ramai, jgn jd cam membe aku beli kawasan baru takde org...kesian dia


salu kalo dgr citer bebudak sekolah asrama takla aku cuak sgt, gelak ada lg...

tp biler membe dah koje2 ni citer mmg real...aduh giler cuak nak tinggal sesowang kat umah

escapism

Filed under: by: Kuih Tepung

org ckp blog ni adalah satu escapism, tempat nak lari atau luah apa saja perasaan. maka hari ini aku akan menjadikan post ni totally satu escapism


pagi - 8.30
lokasi - plaza sentral

aku lalu kat depan blok2 bangunan kat plaza sentral. pastu aku terperasan byk kon-kon merah dowang letak kat bahu jalan. aku rasa mcm what the fuck apahal polis2 sentral ni pg letak benda haram jadah tu kat bahu jalan habis jd kecik la jalan babi!
pastu aku survey2 baru tau rupa2 nya org suka berhenti kat bahu jalan tu drop off pasangan memasing utk masuk opis. mmg la tak betul tp ok la pasal benti kejap je, pastu jalan kat sini keta semua slow2.
pastu aku terlalu kat depan satu designated drop off, pun polis2 sentral tu letak kon2 babi tu maka drop off tu takleh pakai la sial!
pastu depan aku ada satu BMW, dan2 BMW tu ke tepi sikit terus polis2 sentral tu angkat kon2 kat situ bagi BMW tu parking kat bahu jalan. macam sial! ooooo kalo BMW ko bg kalo keta murah ko tak bagi? sial la fuck u bitch! hoi bodoh jalan tu jalan serahan pada DBKL itu jalan public la gampang! org2 yg bayar tax semua boleh lalu dan benti kejap BUKAN BAPAK PLAZA SENTRAL TU PUNYA! macam sialll




pagi - 9.15
lokasi - TMnet PJ

aku nak pg bayar bil streamyx aku. tp aku tgk bil ada caj bulanan rm1.00. aik? bukan ke aku amik pakej COMBO yg takde caj bulanan.
masa nak bayar aku tanya org cashier tu apahal ada caj? dia ckp itemised bil. pala butoh, bulan lepas takde pun. aku tunjuk bil bulan lepas aku bayar takde pung caj rm1.00 tuh. dia suh aku cek kat info counter. aku ckp aku bayar streamyx je, rm1.00 tu aku takmo bayar.
pastu aku pg kounter info tanya. awek yg cun jd terus tak cun bile dia ckp itu itemised bil gak. aku ckp bulan lepas takde nape tiba2 ada plak bulan ni? dia ckp "are u sure...?" sure la! bangak betul la! pastu dia cek online, mmg takde la!
pastu dia ckp bole cancel suh aku isi borang. tak ke gampang tu tetiba je nak caj rm1.00? bayangkan kalo seratus ribu pengguna streamyx di caj rm1.00 tanpa diminta, tak ke TMnet untung babi buta rm100,000.00? aku ckp dlm contract streamyx aku baca tkde so mmg dowang dah breach of contract! rasa mcm nak saman je TMnet rm1,000,000.00 pasal menyusahkan aku! babi sial bitch!


sekian inilah escapism aku, sori bahasa kesat pasal kata escapism sukati aku la!

emosi adalah satu anugerah

Filed under: by: Kuih Tepung

hari raya kali ini aku bajar satu perkara penting...

semasa bermulanya cuti pada sehari sebelum raya spailah start keje arini selasa 7/10/08, semuanya seronok bergembira makan2.

raya pertama aku cirit birit pasal bantai makan menu mcm yosh jugak caihhh

tp apa yg aku nak citer ni adalah bagaimana selama seminggu tu aku tak sempat tgk berita sama ada baca suratkhabar, internet atau TV.

apa paklah nak pertahan jawatan?
ada org nak take over kerajaan?
krisis global dunia?
harga minyak naik / turun lg?

semuanya aku tak update langsung...yg penting kitaorg konvoi ramai2 ziarah sanak saudara. gelak2 hilang semua stress

balik opis mula baca berita balik, nak harun boleh jd stress rupanya yeee baca masalah2 dunia ni....

so mula hari ini aku akan cuba tidak terlalu serius membaca atau tgk berita

aku taknak stress, kalo stress mudah kena heart attack

hidup ni masih byk aku belum teroka...first time drive pg pantai timur amat mengujakan, potong kereta2 yg lembap kat hiway keratong dan tepi pantai tu mmg bes, baru dpt test kuat tak kuat enjin keta aku nih, dan baru tau sonoknye drive gear manual, kalo auto mesti tak bes bila nak motong kan?

gelak ketawa besama familia menghilangkan sebentar ketaksuban aku pada pencarian milionaire dlm diri ini

dan aku tak sanggup kehilangan org yg paling aku sayang





sekian post emo aku kali ini

samat hari raya!

insaflah wahai umat....

Filed under: by: Kuih Tepung

smlm aku bebuka kat luar, mkn ramai2 ngan kengkawan.

seblum kuar, masa aku nak kunci pintu, dia wat hal plak. kunci pintu aku nih jenis lama, dah nak masuk 15 tahun tak pernah tukar, so seminggu ni dia susah giler nak kunci, ketat nak mampos, dah 3 batang kunci patah....

so smlm masa nak kunci...zrappp patah lg satu kunci....kunci ori plak tuhhh!! tinggal satu batang lg kunci duplicate. nampak gaya mmg kena duplicate lg nihhhh haihhhhh! tp sebelum bla aku periksa pintu...mmg terkunci rapat

so masa lepas buke aku pun cari la kedai2 yg ada tempat duplicate kunci...punyalah hampeh satu pun tarak! yelah tokey kunci mana nak bukak kedai mlm2

then bile balik, spai umah, aku pun nak bukak la pintu...disebabkan kunci aku tinggal last sebatang ni so ianya dah jd talian nyawa la...so kena la bukak hati2, tp bile bukak perlahan mmg tak leh la!

dah 5 minit aku kat luar rumah ni!!!!


10 kali aku try tak leh, aku terpaksa guna last resort = TERAJANG PINTU

sebelum aku terajang, aku pun tolak2 la pintu tu kuat2 dalam 5-6 kali, nampak gaya ada can kopak ni (dah mcm perompak plak aku memalam bute tuh)


so aku pun kira la,

1.....2.....3.......

dan-dan aku nak terajang......PAP!


pintu terbukak ngan sendirinya.......


huhuhuhuhuhuhu.....huhuhuhuhu <--------penuh insaf di bulan Ramadhan



p/s - Tuhan tu Maha Kuasa

selamba je

Filed under: by: Kuih Tepung

pg td terbangun lambat utk sahur

makan2 pastu sambung tdo blk

pastu bngun, mandi2, pg keje

nak spai opis, kat car park, aku terasa ada sesuatu yg penting aku terlupa buat

niat pose? dah....

sahur? dah....

dompet tinggal? ada....

beg tinggal? ada......

pastu lepas baeknye aku parking, baru aku teringat


pagi td kain pelikat aku basah lencun, aku mimpi.....apakah?



ah!!! aku terlupa mandi wajib!



takpe2, ustaz yoshz ckp pose tak batal....tp camne aku nak semayang?



so, kengkawan, agak2 kat mana aku mandi wajib?

a) balik umah mandi, (1/2 jam perjalanan balik tuuuuu)
b) mandi kat masjid
c) mandi kat toilet opis kat sinki


huhuhuhuhuhuhu

Don Corleone

Filed under: by: Kuih Tepung

skrg aku ada hobi pelik, kalo aku spai umah kol 6.30 ptg ada 45 minit lg nak buka aku akan pasang DVD Godfather part 1 spai 3 layan sikit2 walhal aku dah khatam 3 kali. apa yg besnye citer Godfather ni bukan sgt pasal gengsterism dowang, tp hubungan kekeluargaan yg rapat antara mak, bapak, adik beradik, dan sedara mara.

pastu aku penah dgr pepatah, "Strong man look up for himself, but stronger man look up for others"

jadi cite Godfather ni mmg membawa maksud begitulah, sebelum aku bersiap2 nak ke Muara Klang mkn mlm seafood pastu main teka2 harga plak bile nak bayor.

dan org yg paling tepat teka adalah org yg pilih ikan2 sotong2 udang2 td...perghhh punyalah dekat tu dia tekaaaaa <------- entri selingan pasal aku tak tepat teka cisss!!

Persoalan yg salu bermain di pikiran aku adalah sejauh mana kita sanggup berkorban untuk keluarga kita?

a) Habiskan duit2 dlm bank membantu tapi bila turn kita sendiri takde sapa yg sanggup
b) Habiskan masa melayan kerenah mereka
c) Habiskan tenaga membantu dan akhirnya dowang gak yg happy... kita sendiri keletihan

kadang2 hidup ni konpius gak....

pedajal

Filed under: by: Kuih Tepung

ish ish bulan bulan pose ni pun ada org nak pedajal aku....ish ish...aku doakan orang tu mendapat pengajaran setelah mengambil hak2 aku...Amin

belacan sungguh!

Filed under: by: Kuih Tepung

ahh penat2. dah renew insurance road tax, dah dpt rebet rm625 itu menyeronokkan aku. lalu sebelum masuk keta aku ternampak sebuah gerai makan.

jeng jeng jeng!

disebabkan naluri kuat mkn aku ni terlalu gengster, maka aku pun ngan selambanya singgah sebentar di gerai itu...nyam nyam nyam!

usha2 lauk2 yg bes...errr biasa2 je. aku sukakan makanan yg esotik, kalo erotik lg bes! usha punya usha, bau punya bau, last2 jumpa sesuatu yg agak pelik.

cendawan goreng

aku tak pernah mkn menda ni. ok la, kita try sekali la! ala bukan pengsan pun....

"bang bungkus cendawan ni rm2"

abg tu pun bungkus la, sambil muka dia usha2 aku igt tak pose nak balik umah mkn. hoi aku nak buat bekal buka pose la!

"err...tak cukup la, tambah singgit lg bang" pinta aku yg tunduk pada nafsu serakah.

kalo mkn menda2 goreng ni ada cecah2 sos ke lg bes! tetiba aku ternampak belacan. WOW! cecah belacan lg WOW!

"bang bungkus belacan ni ye skit"

siap bungkus, nak bayor plak.

aku bg rm10.

abg return rm6.

aik? bukan aku mintak cendawan rm3 ke?

"bang, ni rm6. cendawan saya rm3"

abg tu jawab..."ye la belacan ko tu singgit..."




korang penah tak mkn kat gerai belacan dia kira rm1?

belacan sungguh!

Sonoknya

Filed under: by: Kuih Tepung

td pg CIMB (bank lg....apa kejadahnya hidup aku ni penuh dgn lawatan2 ke bank?)

tanya mamat hensem kat kaunter pertanyaan,

"bang, nak idup insurance roadtax katner?"

"adik kuar balik pintu kanan tingkat 2"

hehehehe dia panggil aku adik, kiut tak aku?

naik atas tingkat 2

amik no, tunggu, tunggu, tunggu. sib baik awek kaunter cun, mata cokelat mcm Cameroon Diaz, tp body mcm Ojie..(muahahahahaha jgn mare jie..)

ting tong, no aku dipanggil

kak, nak idup insuran road tax bape ye?


akak pun wat2 sibuk depan komputer, 5 minit kemudian...

RM900

hooooooo byknye duitttttttt, aku terkebil2 pikir mana nak korek...takkan nak korek kat Lily? tak standard la camni!

hmmm puas aku lama memikir, last2...YAHUUU!

aku terloncat puas!

RM900 - RM630 (rebet minyak) = RM270 jeeee

tq kerajaan tq, tq sebab banje saye idup kat insuran road tax!

tq tq heeeeeeee

magic

Filed under: by: Kuih Tepung

semalam pg bank, cucuk ATM, selepas a few seconds WOW beriban-riban di tangan aku, nak masuk poket pun susah.

dah masuk dlm wallet, punyalah bangga, wallet tebal pasal penuh duit tuuuuu


on the way balik...


singgah CIMB jap,

pastu Public Bank,

wat corner sikit, masuk simpang singgah Hong Leong Bank plak,

pastu lalu depan TMnet masuk jap,

wat lompat katak skit, terus lap MAXIS

pastu wat U-Turn terus hit Maybank,

ohhhh penatnya....balik naik opis balik. dah la pose. kalo tak bole gak singgah mamak oder CENDOL SATU! pastu dlm kepenatan tu kuarkan wallet, nak tgk duit yg berkepuk td

tetapi

tetiba je duit dah hilang.... semua jd kertas! semua jd resit2! APAKAH? MANAKAH?


magickan aku? terer tak aku tukarkan duit2 td jd kertas2 yg bertaburan dlm wallet nih...haaa

hanya ahli magis tahap dewataraya je mampu buat mcm yg aku buat

ha korang bile lagi? DUE DATE dah sampai tuuuuuu



huhuhuhuhuhuhu

marilah bercuti cuti!

Filed under: by: Kuih Tepung

perghhhh lama giler wa cuti...WOW!

dpt plak pg 5 star resort, spai beg2 aku yg berlambak dr bilik pun dowang siap angkat kan bawak pg lobi masa nak check out! hahahaha

ok

so arini masuk keje balik...

dem

bayar bil

Filed under: by: Kuih Tepung


kalo ada duit lebih lepas bayar bil bulan nih bole la beli keta ni.

lelaki aka suami, kalo boleh tolong la jgn jd gampang mcm ni

Filed under: by: Kuih Tepung

Scene 1

isteri : dikahwini setahun lepas, suka sama suka, syok sama syok, cinta sama cinta

tahun ni : diceraikan

suami : dah tak serasi, nak wat camne?

isteri : tgh mengandung tiga bulan


Scene 2

isteri : dikahwini 8 tahun lepas, suka sama suka, syok sama syok, cinta sama cinta

tahun ni : diceraikan

suami : lari ke luar negara, kahwin lain

isteri : tgh pantang 20 hari anak keempat




apa ke gampang lelaki2 jenis mcm ni?

Cikgu BM aku

Filed under: by: Kuih Tepung

ok sudah2 dgn TAG2 nih

dulu, aku ada seorag cikgu BM. dia ni badan besar, pompuan, muka mmg lah gerun, tp baik hati dan suka memperli2 aku yg comel nih. dlm kelas aku ada geng. 3 org. satu gemok, satu tinggi, satu comel (aku). subjek yg aku paling benci adalah prosa klasik melayu (aku rasa cikgu ojie pun benci nak ajar gamaknya hahahaha). tp subjek yg paling aku suka adalah tatabahasa nak nak tang bina ayat tuh...

so, satu hari cikgu tu suruh lah kitaorg buat ayat dr perkataan yg diberi. dan salah satu perkataannya adalah :

'madu'

dan ayat aku adalah :

Abu dilihat sedang bermadu kasih dengan aweknya Suria di tepi tasik itu.




dan komen cikgu :

Ayat yang tidak bermoral, sebagai seorang muslim ini tidak sepatutnya menjadi topik kamu!


aku : hahahahahahahaha


*sori cikgu, kadang2 kami mmg gatal

mengeTAG

Filed under: by: Kuih Tepung






WOW WOW WOW WOW!

ini sudah empat WOW!

aku sudah ditag (aku tak paham lah, adakah aku sudah menang atau pun baru dicalonkan?)

neway tenkiu very the much to life...errr tak tak i mean cik L.I.F.E pasai dialah yg mengeTAG aku mcm SmartTAG lajuuuuu je

'ANDA HENDAKLAH MENYEDIAKAN SATU UCAPAN BERANGAN"

ok aku kena prepare satu ucapan la plakkkk

ucapan aku :

Selamat sihat semua pelawat2 blog. memandangkan harga minyak yg semakin tinggi dan kini mula merundum di pasaran dunia, kabinet telah bersetuju untuk mengapungkan harga ikut harga dunia dan PTPTN pun sudah meng'down to earth' kan caj percent dia kepada satu (1) saje. Namun disebalik berita gembira ini masih terdapat lagi rakyat yang sengsara akibat minyak naik iaitu seperti cikgu2, pekerja di kompeni milik Jepun, pengambil gambar, pengExsekutif2, dan lain2 lagi. Jadi disini saya mencadangkan bloggers2 semua bersatu hati menentang kekerasan Russia terhadap Georgia, walopun watak Georgia mmg watak jahat dalam citer Gossip Girl. (tetapi yg lebih jahat adalah watak gadis Blair, mcm citer Blair Witch Project yg seram nak mampos last2 aku kena tipu mcm citer hantu tisu Yosh siol la!).
Dapat award ni sebanyak sedikit telah menenangkan dan mengembirakan hati saya, dan saya harap mana2 gadis yg nak ON CINTA dan sms ke 33658 hendaklah menyertakan sekali pay slip gaji, (yelah kot2 terdesak bole cover la kot...)

sekian, wasalam, tenkiu very much to all bloggers kerna tanpa anda sapalah Mael XPDC.

It should been done according to the following rules:
1. The winner may put the logo on his/her blog.
2. Put the link to the person you got the award from.
3. Nominate 5 blogs.
4. Put the link to the blog.
5. Leave a massage for your nominees



2. org yg bertanggunjawab mengeTAG aku adalah org ni

3. 5 blog yg aku cukup meyampah tp addict hari2 nak bukak adalah (oh aku harap ini adalah senarai yg masih belum kena TAG yo!) :

a. cikgu OJIE si hantu durian
b. cikgu praktikum S.YANAZ
c. kang kena penamporJEPONG sekali
d. ala comelnyee amal-aisya yg slim nih
e. helang terbang manhelang!

4. oh nama2 di atas semua ada link, sila klik ye...kalo tak dpt bukak sila klik disini

5. duh, kena leave message la plakkk...ok done!

WOW sungguh la penat nak hasilkan post nih, haihhhhh! (ulang ayat cik L.I.F.E)

sekali lagi saya ucapkan TENGKIU! kepada pembaca2 blog nih, anatawadaisukisukak! (yosh betul tak Jepung aku nih?) hohohohoho

falsafah

Filed under: by: Kuih Tepung

hari ini aku nak citer pasal falsafah. aku mmg peminat falsafah. aku ada byk buku pasal falsafah di umah. antaranya, falsafah Greek, falsafah Islam, falsampah Gila-Gila, Ujang, Gempak, dan sebagainya. filem pun aku hanya memilih filem-filem yang berunsur falsafah jugak seperti Ada Apa Dengan Cinta, Six Sense, Matrix, Romance X dan sebagainya. Lagu pun begitu, aku hanya dengar lagu-lagu yang berfalsafah seperti Enya, Metallica, Scorpion, dan Mael XPDC.

Maka, apabila selalu tidur lambat pasal banyak sgt pikir benda2 di dunia ni tentang falsafahnya aku tertonton satu cerita di TV3 mlm Ahad lalu, aku tak pasti tajuk citernye tp pasal kapal selam. dlm citer tu, ada kapten tua ni sudah tak sebulu sama kapten muda so dowang gaduh2 maka rampasan kuasa berlaku di dalam kapal selam tuh

namun, ada satu scene yang membuat aku tercipta falsafah di bawah....maka inilah falsafah hidup aku yang baru :


"I'D RATHER DIE FOLLOWING THE RULE(S), THAN BEING ALIVE BREAKING ONE"


wow!

lelaki KL kesepian?

Filed under: by: Kuih Tepung

td aku baru dapat satu info bes

bos aku mau kasi saguhati separuh gaji bulan ni

YAY!

ok ok enuff.

bercakap pasal awek...hehhehehe ni satu topik bes. ada org ckp susah bgt nak dpt awek skrg. pasal :

1) tastebud yg tinggi
2) maintenance yg tinggi
3) memilih, org kurang hensem dan kurang kredit kad NO NO NO NO
4) apa, takde keta? lagilahhhhh.....
5) lelaki melayu yg terlalu mellow
6) takut diMADUkan
7) perghhh takde yg virgin
8) hmmm aku yg kerja yg tak bes dan glam

ok adakah benda2 ini betul dan truthful? atau hanya mitos mcm i wanna see the truth ala X-Files?

ok mehla jdkan aku bahan kajian dan satu hipotesis.

1) tastebud yg tinggi
hmmm awek2 yg bercintun sama aku taklah tastebud yg tinggi, tp kalo setakat mintak banje kat starbuck atau secret resipi tuh bole la cover. tak pernah tercross over awek yg mintak banje kat hilton plak...so this is a myth


2) maintenance yg tinggi
awek2 tu juga senang nak jaga, cuma sesekali mintak perfume mahal time bufday itu bisa diatur...ok this is a myth too


3) memilih, org kurang hensem dan kurang kredit kad NO NO NO NO
woooo kalo kalian tgk muka aku kalian mesti hentak kepala kat dinding...hehe kredit kad? no i only got debit card hihihihi...again this is a myth


4) apa, takde keta? lagilahhhhh.....
ok, ada satu awek tu, aku tak sukses mau pikat dia, pasal dia fly away bersama membe aku yg berketa kancil 660cc. aku plak layan komuter n LRT je....ok this is true


5) lelaki melayu yg terlalu mellow
err awek2 yg pernah bercintun mmg ckp aku super romantik. and dowang suke plak. kuikuikui...tp aku tak la mellow bersajak majak...cuma suka bg dowang surprise...dan surprise terbaik adalah apabila aku clashkan sowang gadis pada harijadinya WOW!....ok this is true

6) takut diMADUkan
well, ko tak kawin lg sama dia, mana tau ko mau dimadukan? hihi but basically jantan2 kat KL ni miskin2. jgn takut, nak bercinta dua pun bole bangkrap, nak kawen dua? hah lawak je laaa...this is a myth

7) perghhh takde yg virgin
hmmm mengikut perkembangan berita2 di malaysia dan di blog2 juga menampakkan satu trend bahawa Durex dan 24 merupakan satu perkataan yg tidak lg abnormal. So byk dah tak kisah, dan ini mengarah kepada kehancuran umat...hhuhuhu...... this is true

8) hmmm aku yg kerja yg tak bes dan glam
ini tak applicable pada aku pasal keja aku mmg bes dan glam. tp pada kengkawan lain aku nampak pompuan keliling pinggang je walopun seorang operator di kilang2....so this is a myth

so melihat kepada catatan di atas hipotesis aku nampaknya tak meyakinkan, 3 out of 5 adalah benar. jadi adakah ini menunjukkan lelaki2 KL kesepian?

gossip girl

Filed under: by: Kuih Tepung

Blair + Chuck + Prince = true gengster

Serena rock

Dan loser

Georgia oppurtunist

WOW!

the three stick together and saved Serena from hell. Dan found her in Blair's and done with it (it is such a loser scene for Dan...lame!). In the elevator Georgia (or Sarah as Dan knows) called up and asked did he found Serena. He said yes. G asked D to meet in the park, and they met. (Dan dan dan....wat r u doing faker...G is the enemy)

Chuck slept wif Blair several times in limo, and Serena slept wif Prince during he dated Blair, duh crossing each other....

G wif D went to D's dad concert. Vanessa told P, and P let B knows. Again, Blair + Chuck + Prince = true gengster. G going to dead! Yehaaa this is rawk yo!

but before that B told S's mom her secret. S mom help S to confess and let go the secret. Everythings done! Great! S tried to find D but to know that D wif G. OH MY GOD! THIS CRAZY yo!

D are lame lame lame. G seduced and lied to his face but still he went away wif D?

tonite, the big loser issssssssssssss DANNNNNNNN!!!


xoxo gossip girl

YAY!

Filed under: by: Kuih Tepung

ini adalah snipsets pada siri mari business1 :

bulan depan nak kena hidup roadtax dan insuran keta. MAMPOS! hmmm aku mula bukak buku 555 cari sapa utang aku. YAY! ada satu klien belum bayar...ini sungguh bes!

aku cari2 no hp dia dlm hp aku. DEM! ilang sudah, oooo pasal no dia dlm hp lama. aku baru je dpt hp baru ada org kasi hihihihi. so bukak balik hp lama copy semua no. hmmm sudah ada!

esoknya, aku terpikir2 nak tepon ke tak nak, nak tepon ke tak nak...well tau je la org kita ni biler bab hutang ada sikit malu2 nak mintak balik kannnn. NAMUN lepas 3 hari, tetiba hp aku berdering.
WOW klien sudah tepon!

klien R : errrr u kat mana
saya : umah la
klien R : project kita sudah siap, next week i bayar u
saya : YAY!
klien R : ujung bulan ni u free?
saya : nape?
klien R : mau ikut pg bercuti?
saya : errrr....free ke? ditanggung ke?
klien R : yup
saya : YAY!

sekian tima kasih

moral : jgn berlengah lg, pg daftar perniagaan anda!

siri mari business 1

Filed under: by: Kuih Tepung

walopon aku bekerja jd kuli org kat opis faker nih (gaji ok, skrin komputer pun terlindung leh main internet hari2), tp sebenarnya aku ada satu business. dan business ni nak jd dua dah.

business pertama (kita panggil business X lah) aku lancarkan taun lepas, dan kini dah setaun on the road berjaya menstabilkan kedudukan kewangan aku bile tibanya masa terdesak.

business kedua pulak (business Y) akan dilancarkan bulan depan dan tgh in progress dan aku percaya mampu manjadikan aku jutawan. nnt bile muka aku keluar majalah korang tau lah. hahahaha dan aku akan tetap tak akan bgtau akulah pemilik blog gampang nih.

korang percaya tak kedua-dua busines ni hanya bermodalkan idea dari pala hotak aku je? kikiki mula2 rmai tak caya, tp biler aku citer tetap dowang tak caya, tp bile aku tunjuk profit business yg riban-riban tuh baru dowang percaya.

korang pun boleh business. camne? meh aku ajar cara paling simple. TAPI INGAT KORANG KENA OPEN MINDED PENGSAN TAU

1) pikir satu benda yang korang paling suka dlm hidup korang.
(macam aku suka melukis).

2) dah ada benda tuh? ok pastu korang pikir plak apakah BENDA HIKMAT tu mampu dijual secara mass market atau besar-besaran.
(mcm aku melukis kalo buat painting mampus susah nak jual kan? so cara terbaik buat lukisan praktikal dan org sanggup bayar untuk pkai, dlm kes aku nih lukisan senibina atau architecture)

3) kalo korang nak buat jualan, pikirkan SAPAKAH PEMBELI UTAMA?
(mcm aku of coz la org yg nak bina umah atau bangunan, tp business aku ada specific target audience iaitu org2 yg nak buat renovation saje)

4) jika nak buat jualan, pikirkan APAKAH ALAT UTAMA UNTUK MENGHASILKAN PRODUK korang?
(mcm aku hanya perlukan komputer, printer, dan buku-buku idea saje. so bajet kecik giler)

5) dah ada semua diatas? ok sekarang korang pg pejabat daftar perniagaan dan letak la nama kompeni korang ikut suka. TARA, SATU BUSINESS DAH TERHASIL!


nampak mcm gampang kan? tapi itulah step yg aku buat utk kedua-dua business aku yg dari RM 0.00 kini mampu bg aku RM**,*** dalam masa setaun je.

nnt kita sambung lagi detail, ada soalan?

Regards

Kuih
CEO of X and Y

siri kejam 1

Filed under: by: Kuih Tepung

ok kali ini aku nak berEMO sikit. ini pasal satu perempuan yg sudah kasi aku sakit hati. disebabkan terlalunya sakit hati aku telah menulis surat utk dia. dan disini aku terbitkan surat tersebut utk tatapan umum. huh!


dear ****,

nampak gayanya all my call u dah tak jawab....i dunno why, maybe u dah tak nak kawan ngan i..or maybe u dah boring ngan i...or maybe u dah puas main2 kan i? whatever it is....i'm so disapointed.

actualy....it is not only kecewa..but i'm also started to feel anger....half to u, and half to myself.

i dunno what ur thinking of me...a guy who relly u can fool around agaknye...but the weird thing is, i actually allow myself to be hurt by u. from the moment u did hurt me last time i tot i wont let it happened again...but then somehow i dare to take a risk to be hurt again...and now it is happening!

kalo girl lain i dah tak kisah langsung.....tapi dgn u i just let it be. since the last time we met is during the ***** *** concert (if u did remember). dah sebulan gamaknye i tak dgr khabar berita dr u.

sebenarnya i pun dah totally tak faham, apa yang sebenarnye berlaku sekarang ni...suddenly u avoiding me....oh, maybe u dah ada bfren baru?

this is not fair to me ****...TOTALLY NOT FAIR! kalo caring i yang berikan selama ni dekat u is no meaning, at least bagitau je la...."*** i dont want u to be my fren anymore!" kan senang? cakap bahasa melayu pun bole gak. tapi u tetiba je senyap ni tak jawab my call, sms pun tak...it just so confusing ****. CONFUSED!

u tau kan how i felt on u..how deep my love on u...how i dont care the world when i'm with u....ah,i tak kisah how cliche it is..yg penting thats how i felt on u ****.

i will always remember the first time i saw u....

i rasa kecewa, rasa marah, geram, benci, sayang, rindu....only on u. u r the only girl who could make feel all that at the same time....mcm sekarang ni lah. memang i tgh marah and benci sgt dgn u...but at the sme time i betul2 rindu kan u..rindu all the breakfast, lunches, evening tea, dinners, suppers, that we have last time. it is such a great time to spend a day with u.

tp sekarang u menyepi...apa yg i dah buat salah spai u dah tak jwb my call? or maybe takde salah apa2 pun cuma u nak bg sign dekat i jgn kacau u lg...

u tau tak ****...i'm a person who believe in love....kasih dan sayang. i tak percaya kemewahan dunia ni mampu give that thing...thats why i'm still looking forward to see u...to share my feeling with u....to share everything i could feel and get with u....to have somebody to talk to when i'm happy or down....to have somebody to share with the ideas of life or even in my architecture design...to share a proud moment...to share everythings la...but then....ahhhh,i'm so down now since u LEFT me after the ***** *** concert.

the worst thing is....the feeling of disapointment tu i felt on the 2nd day of new year!
how could u ****....

tak tergambar sebenarnye perasaaan i sekarang ni..kalo bole meletup dah lama meletup gamaknye..tp i sabar je...sebab i tot u tak tergamak nak wat mcm ni. tp tula...Tuhan jdkan manusia ni pelbagai ragam....meriah sedikit hidup ni....kalo suma baik je tak syok la pulak. maybe God created u in such a way, to came into my life in a blink...and dissapear in blink. but in between the space and time, i did have great moment ever in my life. U did give me such a great memories to be remember. GREAT MEMORIES and i really mean it.

i pun tak faham kekadng tu why i should felt this way. u bukan pun girlfren i...apatah lg nak dipanggil kekasih...tp tula kan...i ni tak hipokrit..i say what i felt..

****, maybe bila u baca ni u didnt feel anything. just seorang lg lelaki yg dok merapik...atau maybe u did feel something inside ur heart. i dunno,i bukan bole baca hati u....tp i believe at least something did move in ur heart.

one of my closest friend told me at mamak stall one night, "....sebelum ko berjalan lg jauh, toleh ke belakang sekejap kalo ko still percaya dia mmg sesuai utk jiwa ko........kita perlukan sesuatu utk percaya dlm hidup ni,teruskan percaya." and he really mean it.

and from that day on....i believe in myself that i need to believe in this feeling of mine...

sekian

***

hahahahaha mcm gampang!

AUW!

Filed under: by: Kuih Tepung

auw!

ketika aku sedang menulis ini, aku di dalam keadaan sedang hendak menyiapkan senarai lagu-lagu aku yang akan diterbitkan tidak lama lagi. senarainya agak panjang dan hendak menyenarai pendekkan amatlah memeritkan. semuanya sedap didengar dan amat mengasyikkan, namun keadaan pasaran juga harus diambil kira. ah peritnya. komposisi lagu yang dibentuk kadang-kadang terlalu berseni dan menyebabkan rakan-rakan dan saudara terdekat pun tak paham bila aku bagi mereka dengar. setiap kritikan aku ambil untuk memperbaiki mana yang perlu. namun, seperti setiap seniman pernah berkata, "your touch is just YOUR touch" maka setiap lagu mestilah terdapat unsur-unsur dan elemen-elemen yang sama.

menerbitkan setiap karya aku sendiri merupakan cita-cita aku sejak kecil. menjadi seorang arkitek memberikan aku ruang untuk menerbitkan apa yang aku lakarkan menjadi sebuah arca berfungsi yang cukup besar dan gagah. apa yang aku impikan kini telah menjadi kenyataan dan aku bersyukur pada Tuhan kerana memakbulkan setiap permintaan aku. nama aku pernah terpampang didada majalah arkitek malaysia dan hasil kerja aku kini menjadi analisa pelajar-pelajar jurusan binaan. memang menarik dan kini aku mula ke arah penghasilan karya seterusnya iaitu muzik.

aku pernah memiliki kugiran pada usia remaja dan seperti biasa kugiran tersebut tak pun bertahan lama bila masing-masing mula memasuki alam pekerjaan. aku tetap meminati Metallica dan Cranberries dan Coldplay. Tetapi bila aku cipta lagu ianya akan jadi macam Enya atau P.Diddy atau Kitaro (memang kawan-kawan aku cakap muzik aku macam Kitaro walhal aku tak pernah ada koleksi beliau, Metallica banyaklah, koleksi sempurna lagi!)

kini aku mencipta lagu secara solo. 20 tahun mencipta menjadikan lagu aku begitulah peliknya. aku tetap mengidolakan karya Too Phat dan M.Nasir dan gabungan mereka untuk single terbaru Malique Too Phat amat mengagumkan aku. bila aku cipta lagu aku rasa bebas dan karya itu menjadi satu hasil seni. tapi bila aku pergi kerja ianya amat membosankan. aku tengah mengumpul dana untuk melalui hidup selama setahun tanpa kerja di pejabat orang lain. hmmm kerja nak simpan duit ni pun satu kerja yang sukar juga, ditambah pula komitmen yang besar. well, you do what you need to do!

gossip girl

Filed under: by: Kuih Tepung

last nite i watched gossip girl, u guys know or not? the war between little J and B has ended*, and as predicted B won big time and little J lost shamefully. B has worn little J earlier that the fight will turn ugly and B are very precise in everything. proven, little J went home crying on her father's shoulder*...... what a loser! serena met her long lost gud fren and now it turn very ugly too. all past experience has been superceeded by serena but this stupid little fren came wif a secret of her. shait this is totally shait. serena went to B and confessed a big time secret, she is a murderer! serena brother E is a gay. dem! what the heck....

*Usman Kelantan one of our sasterawan negara has passed away earlier, leaving a handfull of intellectual properties to Malaysia. i dun now him well and never read or critic his work but i heard in the radio this morning that he is very good.

*today got meeting. stupid job. i just hate my life everyday going to work at 9 and left at 6. i wish i could just stop immediately and left all this burden away. being a professional is not that exiciting. everything u do came wif a responsibility. erghhhh, shait man SHAIT!

i will not going to any private hospital to do any checking for my body, afraid they going to leak it out! errrr luckily all my MCs i bought from my neighbour's clinic. better to tell him dont bocor my report to the bos. fuhhhhh if not got circulate in internet and that is very shamefullllll..

one big mistake, oneeeeee bigggg mistake

Filed under: by: Kuih Tepung

dear reader(s),

i was having a thot lately. sabotage can happen at anyone at anytime. during the cawangan annual general meeting my family has been sabotage by a real dem faking saboteur that is my mom close fren. shait, this is shait. before the meeting, there was several 4 serangkai meeting has been organized and my mom ask if there is anyone who wanted to challenge her for the ketua wanita. and everyone said no including the saboteur hubby who also the ketua cawangan la. the question has been raised regularly until the last day before the general meeting and the answer still the same NO. so my mom ask me to prepare her speech. as a very brilliant and bright person i wrote her speech very meaningful bladi blada blado. then the next day on the meeting my mom has been challenged and lost a lot. it was because my mom doesn't get her war general ready as the status has been confirmed clear before. and the best thing is the new ketua wanita is my mom close fren. and the big faking saboteur was the ketua cawangan wife. this is also happen to puteri as the ketua been hijacked and replaced. my uncle who is ketua pemuda let his position go and move to timbalan ketua cawangan. my uncle also shocked. it is a big mistake to trust the ketua cawangan himself. the ketua cawangan has no ball to fight. no faking dem penis and ball. he is faget and sick to death.

in three years, i will do the take over and this time around i will make sure the ketua cawangan, the ketua wanita, ketua puteri, and ketua pemuda hijacked to death.

see u in hell faker

dear,

Filed under: by: Kuih Tepung

dear bos,

u sak big time, insensitive and so stingy. u like to force people work more, but pay less. u wanted a superstaff but pay little like shait. u r nothing but disgrace to the entire universe. u r nothing but dumb to me.

dear bos secreatary,

u prepare our salary last minute n dem late. all staff hate u n play nice wif u just for the sake of u got no fren in the office

dear ofismate,

u guys sak big time also. urghhhh

dear anwar,

y u wanted to havoc this country? u have left the office 10 years for UMNO sakes! shait, u r the big shait in this country and i just dem hate shait u. u got nothing to do but create a mess. i dun care either u sodom or homo or metro or fuck or whatever! but don mess up our country! it is your personal problem stupid!

dear readers,

y u reading this blog? got nothing to do???? shait!


regards

big winner

brain sex

Filed under: by: Kuih Tepung

i am so super bored in the office. got a lot of things to do n it is fucking nitemare. sum of the people in the office is sak big time. my boss too and my secretary and everyone! they are all insensitive jerk who dun give a fuck to me. i hate those people and maybe i hate u too readers. shait this is totally shait....

lately this fucking country in turmoil and sumbody got raped and sodomized and shait.

i need to change my job. i wanted to move into my own and still my fucking web designer not finished his fucking job for my web. ok dude, once ready I'll let u know!

fuel hikes fuck up big time and i hate fuel so much. all the dollars u spent are going to vaporized to move your fucking ass and heavy car also. yesterday a BMW X5 park beside me and the size is 4.8cc. shait that is totally shait eating fuel!!

dem, i need to rest. my brain suck up a lot

shait!

Filed under: by: Kuih Tepung

heck. i was thinking to resign. but yet my boss give more project to do, in which TURNS me ON. shait! last weekend i was doing a presentation on my business, and one of the public said " i see a millionire in front of me..." shait! so what the heck, my another company is still in progress, fighting wif one of the ASSociates to complete the set up things. Shait! he keep against me by not completed it as what I WANT! let me remind u bro...I AM THE CEO HERE!!!! shait, life is just full of shait!

si kuih

Filed under: by: Kuih Tepung

i was totally fakap wif my opismet. she got noting to do suddenly came to me and ask me to do her 3D. fakap u girl!! in which i totally rejected la. pls la, i got full of shit here and som mo u ask me to fakap ur 3D. shit it girllll.