in pursuit of happiness, dalam mengejar kebahagiaan

Filed under: by: Kuih Tepung

smlm aku tgk citer in pursuit of happiness kat astro, pelakon dia Will Smith sama anak dia kalo tak silap

giler mental citer tu, psycho betul....

dalam hal mengejar kejayaan, watak will smith telah tersalah beli business, dan mengakibatkan keluarga dia bangkrap selama berbulan-bulan

mula2 wife dia mcm happy, rasa mcm nak kaya

tp bila dah start muflis, wife dia mcm tensen plak....takleh bla

tp smith tetap percaya pd kejayaan yg pasti akan datang....kalo korang tgk watak dia mmg keras hati, bangkrap pun bangkrap la janji kaya satu hari nnt

and as expected, wife dia tensen giler tinggalkan dia dan anak dia..huhu sedih siollll

satu pertanyaan mengubah hidup smith, dia terlihat satu mamat ni parking keta ferrari depan bangunan, selamba je dia tanya mamat tu "apa kerja ko?"

mamat tu jawab "stock brocker"

lantas smith terus tanpa malu minta keje kat situ...dan setelah susah payah selama 6 bulan jd internship je tanpa gaji, dia diterima keje...dan the rest history --------> beberapa taun lepas tu dia bukak firm saham dia sendiri dan jd millionaire


dalam citer tu, sama mcm citer true story succesfull person yg len, semuanya bermula susah giler nak mampus spai bangkrap, dan akhirnye berjaya....

cuma apa yg aku nak cungkilkan bagaimana setiap cerita itu jugalah akan mengisahkan tentang wife masing2 yg tak sanggup tahan hidup susah bersama dan tinggalkan mereka keseorangan disaat perlukan sokongan

ko bacalah apa saja cerita kisah kejayaan mamat2 billionaire pasti ada terselit pasal menda tu

adakah wanita hanya mahukan kesenangan, tp bile suami susah giler mesti ditinggalkan?


p/s - ojie, ko wajib jawab niii hehehehehe

hantu

Filed under: by: Kuih Tepung

membe aku baru pindah umah, sumwhere bukit jelutong, kawasan baru la

dia citer kawasan umah dia ada hantu

salu kalo aku dgr citer hantu dr bebudak sekolah asrama je, mcm citer yosh tu hantu kepala anjing takleh bla hahahaha

tp biler membe aku citer dia kena kaco lg smlm mcm real plak jadinye

kisah nye camni, membe aku ni dia tinggal sowang kat umah teres dua tingkat tuh

ada satu mlm tu dia sesowang pastu dia nampak mcm kelibat lalu, perghhhh

dan lg bes dia punya ultimatum, bile hantu tu berdiri sebelah dia time dia tgh solat isyak....perghhhhhhhhh giler scary! membe aku terus lari tak pandang belakang pg umah jiran depan

hantu tu plak membe aku citer cantik dowh, gadis pkai serba putih...huhuuhuhuh

dah seminggu hantu tu kaco kawasan tuh, dan dah ada jiran yg pindah umah

membe aku tido umah membe dia skrg...giler dia cuak dowh


so kalo nak beli umah, beli la umah kawasan org dah ramai, jgn jd cam membe aku beli kawasan baru takde org...kesian dia


salu kalo dgr citer bebudak sekolah asrama takla aku cuak sgt, gelak ada lg...

tp biler membe dah koje2 ni citer mmg real...aduh giler cuak nak tinggal sesowang kat umah

escapism

Filed under: by: Kuih Tepung

org ckp blog ni adalah satu escapism, tempat nak lari atau luah apa saja perasaan. maka hari ini aku akan menjadikan post ni totally satu escapism


pagi - 8.30
lokasi - plaza sentral

aku lalu kat depan blok2 bangunan kat plaza sentral. pastu aku terperasan byk kon-kon merah dowang letak kat bahu jalan. aku rasa mcm what the fuck apahal polis2 sentral ni pg letak benda haram jadah tu kat bahu jalan habis jd kecik la jalan babi!
pastu aku survey2 baru tau rupa2 nya org suka berhenti kat bahu jalan tu drop off pasangan memasing utk masuk opis. mmg la tak betul tp ok la pasal benti kejap je, pastu jalan kat sini keta semua slow2.
pastu aku terlalu kat depan satu designated drop off, pun polis2 sentral tu letak kon2 babi tu maka drop off tu takleh pakai la sial!
pastu depan aku ada satu BMW, dan2 BMW tu ke tepi sikit terus polis2 sentral tu angkat kon2 kat situ bagi BMW tu parking kat bahu jalan. macam sial! ooooo kalo BMW ko bg kalo keta murah ko tak bagi? sial la fuck u bitch! hoi bodoh jalan tu jalan serahan pada DBKL itu jalan public la gampang! org2 yg bayar tax semua boleh lalu dan benti kejap BUKAN BAPAK PLAZA SENTRAL TU PUNYA! macam sialll




pagi - 9.15
lokasi - TMnet PJ

aku nak pg bayar bil streamyx aku. tp aku tgk bil ada caj bulanan rm1.00. aik? bukan ke aku amik pakej COMBO yg takde caj bulanan.
masa nak bayar aku tanya org cashier tu apahal ada caj? dia ckp itemised bil. pala butoh, bulan lepas takde pun. aku tunjuk bil bulan lepas aku bayar takde pung caj rm1.00 tuh. dia suh aku cek kat info counter. aku ckp aku bayar streamyx je, rm1.00 tu aku takmo bayar.
pastu aku pg kounter info tanya. awek yg cun jd terus tak cun bile dia ckp itu itemised bil gak. aku ckp bulan lepas takde nape tiba2 ada plak bulan ni? dia ckp "are u sure...?" sure la! bangak betul la! pastu dia cek online, mmg takde la!
pastu dia ckp bole cancel suh aku isi borang. tak ke gampang tu tetiba je nak caj rm1.00? bayangkan kalo seratus ribu pengguna streamyx di caj rm1.00 tanpa diminta, tak ke TMnet untung babi buta rm100,000.00? aku ckp dlm contract streamyx aku baca tkde so mmg dowang dah breach of contract! rasa mcm nak saman je TMnet rm1,000,000.00 pasal menyusahkan aku! babi sial bitch!


sekian inilah escapism aku, sori bahasa kesat pasal kata escapism sukati aku la!

emosi adalah satu anugerah

Filed under: by: Kuih Tepung

hari raya kali ini aku bajar satu perkara penting...

semasa bermulanya cuti pada sehari sebelum raya spailah start keje arini selasa 7/10/08, semuanya seronok bergembira makan2.

raya pertama aku cirit birit pasal bantai makan menu mcm yosh jugak caihhh

tp apa yg aku nak citer ni adalah bagaimana selama seminggu tu aku tak sempat tgk berita sama ada baca suratkhabar, internet atau TV.

apa paklah nak pertahan jawatan?
ada org nak take over kerajaan?
krisis global dunia?
harga minyak naik / turun lg?

semuanya aku tak update langsung...yg penting kitaorg konvoi ramai2 ziarah sanak saudara. gelak2 hilang semua stress

balik opis mula baca berita balik, nak harun boleh jd stress rupanya yeee baca masalah2 dunia ni....

so mula hari ini aku akan cuba tidak terlalu serius membaca atau tgk berita

aku taknak stress, kalo stress mudah kena heart attack

hidup ni masih byk aku belum teroka...first time drive pg pantai timur amat mengujakan, potong kereta2 yg lembap kat hiway keratong dan tepi pantai tu mmg bes, baru dpt test kuat tak kuat enjin keta aku nih, dan baru tau sonoknye drive gear manual, kalo auto mesti tak bes bila nak motong kan?

gelak ketawa besama familia menghilangkan sebentar ketaksuban aku pada pencarian milionaire dlm diri ini

dan aku tak sanggup kehilangan org yg paling aku sayang





sekian post emo aku kali ini

samat hari raya!